Nechceme přeladit! (nemáme kam)

Veřejná kampaň na záchranu Radiožurnálu

Nejste přihlášen(a)

#1 11. 1. 2008 18.53

Vercza
Člen

Jaký chceme mít radiožurnál?

Za sebe:

Chybí mi Ivan Hoffman a jeho ranní Poznámka, Jana Klusáková a její Knihovnika i Host J.K., Jakub Železný, Pavel Kudrna, Vladimír Kroc a mnoho dalších! Chybí mi Světem křížem krážem, Naa Hávová a (jejich s Krocem spolené) Dva na jednoho, stejně tak Motožurnál!
Postrádám isté milé a hřejivé hlasy všech těch, kteří svou práci uměli a dělali co nejlépe. Schází mi JASNÉ, KONKRÉTN, VSTIŽNÉ, HLUBŠ A INTELIGENTN vyjádření ehokoliv ve zprávách, komentářích, rozhovorech, ale i ve sdělování poasí, stavu dopravy i asovém znamení!!!!

CHCI ZPĚT! Janu Klusákovou a půvabná slova podána jejím medovým hlasem! Ne žumpoidní Halinu schopnou ke tení doporuit leda tak srakovitého Bukowskiho! Jenže pravda, ten díky svým "šu...acím" avantýrám, narozdíl od vzletných veršů, jistojistě přitáhne k rádiu davy. Ale jaké?! Inu stejně srakovité!

CHCI ZPĚT! Ivana Hoffmana, díky kterému bylo nepříjemné ráno snesitelnější!

CHCI ZPĚT! Dopravní příspěvky od inteligentních řidiů, ne od buranů s vyjadřováním hospodského štamgasta a IQ šumící trávy!

CHCI ZPĚT! Zprávaře, kteří umí esky a nedoplňují si vzdělání teprve když se erveně rozsvítí "ON AIR"!

NECHCI! Lucii Výbornou! Je mi nesympatická vším svým bytím! Pro si paní "ředitelka" za ty královské peníze nekoupila třeba Marka Ebena? Za něj by jí jistě upřímně poděkoval celý národ!

NECHCI! Jana Pokorného! Za jeho přístup, nadšený souhlas a během okamžiku "přerod" v moderátora "nového typu", za to, že téhle katastrofě aktivně napomohl!

NECHCI! "Báru" Tachecí!!!!!!! Za její aroganci, pýchu, neschopnost jakékoliv empatie a (alespoň) pokusu o porozumění, absenci byť i minimálního množství pokory, objektivity a slušnosti!!!!!!!! (Je mi z Vás, milá paní, mírně řeeno na blití...)

NECHCI! Radu ČRo za její postoj a neochotu ke konstruktivnímu dialogu s protestujícími posluchai a signatáři obou petic!!!! Nechci ji i za neschopnost řešit potřebu modernizace ČRo1 na potřebné úrovni a za podporu zrůdných vizí (dnes už i inů) B.Tachecí!!! Za to, že k něemu podobnému vůbec došlo!!!

Fuj! Hanba! A Hoffman na hrad!!!

#2 11. 1. 2008 21.25

krtek
Člen
Web

Re: Jaký chceme mít radiožurnál?

Já bych chtěl takový Radiožurnál,který nebude vypadat jako soukromé rádio ODS nebo vlády,který nebude každým svým tónem a slovem propagovat globální kapitalismus,který nebude hrát impotentní recyklovaný pop,v kterém se nebude téměř ke všemu vyjadřovat ekonom z nějaké banky,který bude mít jakožto zpravodajská stanice minimálně desetiminutové zprávy v celou,bez ekonomických informací,které jsou normálnímu lověku k niemu;sportovní zpravodajství,které bude zahrnovat všechny sporty,ne pouze hokej a fotbal;Radiožurnál,který mě nebude každých deset minut otravovat informacemi o tom,kde je sešrotované jaké auto (všichni nejsou závozníci!).Chci radiožurnál,který bude mít objektivní a NESTRANNÉ zpravodajství,neomezené pouze na povrchní informace,jaké známe z komerních stanic.Nechci doblba omílané slogany,které dělají z lidí tupé konzumenty.Chci starší,zkušené odborníky jako moderátory,kteří  ke mě budou hovořit jako rovný k rovnému,ne jako k nahluchlému blbekovi. Chci sebevědomé a rozmanité znělky,místo vyblitých,dvacetkrát předělaných šidítek. Struně řeeno:nechci další komerní stanici. hmm

Za inteligentní a smyslný rozhlas!

#3 11. 1. 2008 21.37

admin
Administrator
Web

krtek napsal(a):

Já bych chtěl takový Radiožurnál,který nebude vypadat jako soukromé rádio ODS nebo vlády,který nebude každým svým tónem a slovem propagovat globální kapitalismus,

Chtělo by vaši myšlenku podložit konkrétními důkazy, kdy a který redaktor/moderátor. Seznam přidáme do písemné stížnosti, kterou na konci ledna zašleme Radě ČRo.

#4 11. 1. 2008 22.11

krtek
Člen
Web

Já jsem měl na mysli celý programový složení a vyznění radiožurnálu,tzn. ekonomické informace (kolik lidí je potřebuje a pro místo nich nejsou třeba informace o houbách,rybách,kultuře,ekologii atd..);dopravní zpravodajství kvůli reklamě;sportovní zprávy skoro jenom o fotbale a hokeji,protože v těch se toí hodně peněz,to samý hudba;jak už jsem psal-podezřele hodně zpráv je ekonomickýho charakteru a vyjadřují se k nim zpravidla ekonomové a analytici různých finanních ústavů. V těchto zprávách neexistuje objektivita,vyjádření druhé strany. Tohle všechno na mě působí,jako by peníze,akcie,trh byly to nejdůležitější v lidským životě.
Btw existuje na radiožurnálu nějaký ekologický pořad?

Za inteligentní a smyslný rozhlas!

#5 11. 1. 2008 22.23

admin
Administrator
Web

krtek napsal(a):

jak už jsem psal-podezřele hodně zpráv je ekonomickýho charakteru a vyjadřují se k nim zpravidla ekonomové a analytici různých finanních ústavů. V těchto zprávách neexistuje objektivita,vyjádření druhé strany. Tohle všechno na mě působí,jako by peníze,akcie,trh byly to nejdůležitější v lidským životě.

Jenže Radě je třeba předkládat konkrétní stížnosti, tedy uvést že v příspěvku z 10. ledna v 16.43 vystoupil zaujatý pan X, jehož zaujatost nebyla vyvážena...

Potřebujeme konkrétní důkazy, obecná stížnost "Radiožurnál je neobjektivní" neprojde.

#6 12. 1. 2008 9.26

Radek Novotný
Člen

Zdravím všechny,

já vím, že už to bylo napsáno mnohokrát na mnoha místech, ale mně to pokaždé znovu pije krev, tak třeba dnes 12.1.2008:
v 8:45 se dozvím, že se v devět dozvím o omezení dopravy v souvislosti s lyžařskými závaody...
v 8:55 mi zopakují, že se v děvet dozvím...
v 9:00 se nejprve v přehledu práv opět dozvím ono "Omezení dopravy ..."
a teprve v 9:01 pustí příspěvek, v němž vyjmenují, kde budou v souvislosti se závody dopravní omezení...

Paní Tachecí mluví o tom, jak přidali minuty zpravodajství, ale to nejsou přidané minuty zpravodajství, to jsou přidané minuty UPOUTÁVEK NA ZPRAVODAJSTVÍ !!!

#7 12. 1. 2008 9.52

admin
Administrator
Web

Radek Novotný napsal(a):

Paní Tachecí mluví o tom, jak přidali minuty zpravodajství, ale to nejsou přidané minuty zpravodajství, to jsou přidané minuty UPOUTÁVEK NA ZPRAVODAJSTVÍ !!!

Provádějte, prosím, monitoring i nadále, všechna tato konkrétní data zahrneme do společné stížnosti Radě ČRo.

#8 12. 1. 2008 11.29

honzag
Člen

Radek Novotný napsal(a):

Zdravím všechny,

já vím, že už to bylo napsáno mnohokrát na mnoha místech, ale mně to pokaždé znovu pije krev, tak třeba dnes 12.1.2008:
v 8:45 se dozvím, že se v devět dozvím o omezení dopravy v souvislosti s lyžařskými závaody...
v 8:55 mi zopakují, že se v děvet dozvím...
v 9:00 se nejprve v přehledu práv opět dozvím ono "Omezení dopravy ..."
a teprve v 9:01 pustí příspěvek, v němž vyjmenují, kde budou v souvislosti se závody dopravní omezení...

s tím souhlasím, to mi také leze krkem. Třeba v odpoledním RZ Bílek řekne, že si povíme něco o tématu "X", ale nejprve si řekneme "Y". Jede příspěvek "Y". Pak jde písnička, pak se zopakuje +- to samé uvedení příspěvku "X", co bylo před písničkou, a v lepším případě už příspěvek "X" jede do éteru. V horším se tam pustí třeba ještě písnička nebo zprávy.

Možná by stálo z to změřit, kolik z odvysílaného času (mluveného slova) jsou samotné informace a kolik anonce na to, že něco řeknou. Teď je to opravdu dost nesnesitelné.

#9 12. 1. 2008 11.44

gombos
Člen

Ještě docela nedávno na Radiožurnálu přerušovali moderátoři své hosty, kteří zrovna načali zajímavou myšlenku, slovy "A to už nestihneme dopovídat, protože si musíme pustit písničku". Někdy loni nebo předloni s tím naštěstí přestali.

#10 14. 1. 2008 1.16

Roj
Člen

honzag napsal(a):

Možná by stálo z to změřit, kolik z odvysílaného času (mluveného slova) jsou samotné informace a kolik anonce na to, že něco řeknou. Teď je to opravdu dost nesnesitelné.

Pokud to udelate a poslete nam, prokazete tim neocenitelnou sluzbu. Pokud to jeste zpracujete do verohodneho vystupu, kde budou secteny srovnany casy venovane ruznym tematum, historie na vas nezapomene! Opravdu nemuzeme vsechno stihat, cim vic se vas zapoji, tim vetsi sance na uspech!

#11 15. 1. 2008 13.21

posluchačka
Člen

Mám připomínku odledně "prodloužení" času věnovanému zpravodajství, konkrétně zprávám. Každému normálně uvažujícímu člověku musí být jasná následující věc: i když se sice prodloužily o minutu zprávy v půl, o kolik víc se toho v nich dozvíme, než ve zprávách v celou? Jedná se pouze o max. třívětné informace, které nejdou do hloubky, žádné analýzy nebo hlubší rozbor. Ano - pokud se to sečte, vizuálně to vypadá, že času vyhrazeného pro zprávy přibylo (jak tvrdí ředitelka - o 12 minut). Kvantita se ale nerovná kvalita. Nebo na "novém a moderním" Rž ano?

#12 18. 1. 2008 1.36

Stinin
Člen

Teda jestli mě něco opravdu nezajímá, tak je to ve zprávách o počasí, jaké že to panuje dneska počasí v Melbourne - to je faaakt síla i pro mě skalního tenisového fandu. Je to zajímavá informace do zpráv o sportu, či do Sportžurnálu v okamžiku kdy se bude hovořit o Australian Open...

#13 19. 1. 2008 20.24

technik4
Člen

Co všechno nechceme, co nám vadí, se tady objevilo už mnohokrát. - Mně osobně tedy samostředný až povýšený pan Pokorný a do toho štěstím se zalykající hlasatelka dobré ráno neudělá.
Uvítal bych podrobnější zprávy o počasí - než vypadnu z baráku: současná informace o teplotním extrému před 50ti lety je zcela k ničemu... kdyby byla nahrazena průměrným a očekávaným teplotním údajem, bylo by to více vypovídající!

Pana Hofmana bych chtěl samozřejmě zpět. Současná nebo dočasná paní ředitelka zřejmě vůbec nepochopila, co říkal: že to byl takový ranní podnět, dobře a krátce formulovaný, nad kterým se dalo i trochu přemýšlet.

Konkrétní připomínky: v prvním týdnu si pan Pokorný zmýlil hlášený čas o jednu hodinu (mimochodem, není to nějaký tajný sport či sázka moderátorů?)
Skladba ranních zpráv (v 7:00)  je nevyvážená, na což usuzuji z přednostního zařazování vstupů reportérů z USA - konkrétně informace o tom, jak vypadají primárky se mi nejeví tak závažné, v poměru k tomu, jaké se jim dává místo.
Hudební zaměření neumím racionálně pojmenovat, je mi ale po Novém roce subjektivně nepříjemné. Snad jen dodám, že jsem posluchačem ČRo 3 Vltavy - dlouhá léta a doufám, že tam NIKDY paní Tachecí nedosáhne. Zatím mám dojem, že o takovém rádiu ani neví a když, tak ho jistě neposlouchá. Pro ni by to byla ztráta času.
Dále se subjektivně domnívám, že Radiožurnál se stal více feminní - dříve, řekl bych, byl onen mužský a ženský prvek vyvážen, a celek působil méně emotivně.
Rovněž vnímám - zřejmě v rozoru s paní ředitelkou - více prosazovaný osobní postoj a názor moderátorů, k uváděným událostem. I když je to jen optimizmus, je křečovitý a falešný...
Vlastní zpravodajství je informačně chudé, povrchní a jednostranné

#14 20. 1. 2008 13.00

kolomaz
Člen

Před chvili, tj. v neděli 20.1. v 12:25 jsem měl možnost poslechnout si H. Pawlovskou a její povídání o nové knize. Velice mě překvapilo, jakou knihu byla v tomto pořadu schopna doporučit. Paní Pawlovská doporučovala knihu pro pány o tom jak mají žít doplněnou rozhovory s několika herci a moderátory. - Z mého pohledu kniha ryze bulvární.

Přiznám se, že já sám krom odborné literatury nic jiného nečtu. I přesto ale mohu říct, že rozdíl mezi Knihovničkou paní Klusákové a tím co tento pořad nahradilo jsem zaragistroval. Musím říct, že paní Klusáková mnohdy vybrala knihu, které bych si ani nevšiml, že existuje. Přesto to "pro mě" uměla podat tak, že jsem se až zastyděl a řekl si "Vždyť tohle přece patří k základnímu všeobecnému vzdělání!". - Ač nerad, musím konstatovat, že tohle se mi u paní Pawlovské asi nestane.

Vypadá takhle ta kvalita, o kterou paní Tachení tak usiluje?

Jan Kolomazník

#15 20. 1. 2008 18.16

Pepina
Člen

Přeji si jenom a prostě starý dobrý Radiožurnál a všechny naše oblíbené pořady,publicistiku,nedělní dopoledne,Pavla Kudrnu,Ivana Hofmana,Janu Klusákovou,atd.atd.,motožurnál,počasí,prostě to rádio bezvadné a  fajn společník ve dny všední i sváteční.,moc se nám po něm stýská,protože tohle,co tam je nyní se nedá poslouchat,např. tento pátek dopoledne.L. Výborná a B.Nesvadbová-šílené tlachání opravdu o ničem,jen propagace určitého,předraženého časopisu.Jsme normální pracující lidé a chceme slyšet ve veřejnoprávním rádiu,užitečné informace ze života,nás normálních lidí,pracujících,studujících,ze světa,také o běžných věcech a ne jen celebrity od rána do večera.Jsme otráveni,ani by člověk nevěřil,že se jim to tak rychle povede.A myslím,že bude hůř.Ale smířit bychom se tak rychle neměli,vždyť si je platíme ne?Dělejme vše pro,aby se to zlepšilo. Zdravím a přejme si lepší časy.

Zápatí